فیلم آموزش کامل تکنیک های پرورش بوقلمون,
آموزش رایگان پرورش بوقلمون,
آموزش پرورش بوقلمون فایل رایگان,
وسایل دان خوری : از سه هفتگی تا عرضه به بازار باید دان خوری های بزرگ برای بوقلمون های جوان تهیه نمود ، بطوری که عمق دانخوری 10 سانتی متر و طول دانخوری 7 الی 8 سانتی متر برای هر قطعه بوقلمون باشد . از دانخوری لوله ای آویزان نیز میتوان استفاده نمود . در سیستم دانخوری لوله ای برای اینکه میزان طول متناسب آن چیست قطر دانخوری را در 43/4 ضرب میکنیم . اگر دانخوری آنقدر عریض ساخته شده باشد که جوجه ها از هر دو طرف دانخوری بتوانند استفاده کنند ، در این صورت طول واقعی دانخوری دو برابر طول ظاهری آن باید به شمار آید . بدین ترتیب یک متر از این نوع دانخوری دو متر محسوب خواهد شد .
آبخوری : آب آشامیدنی جوجه بوقلمون ها را میتوان هم با آبخوری های شیشه ای و هم با آبخوری های اتو ماتیک تامین نمود . از روز اول تا سه هفتگی ، هر یکصد قطعه بوقلمون باید به سه آبخوری 5 تا 10 لیتری چشمه ای دسترسی داشته باشند . از سه هفتگی تا عرضه به بازار برای هر یکصد قطعه بوقلمون دو آبخوری چشمه ای 15 تا 20 لیتری لازم است . برای هر یکصد قطعه بوقلمون جوان باید 10 سانتی متر آبخوری اتوماتیک در نظر گرفت . تغییر در کیفی و کمی آبخوری و دانخوری باید بسیار تدریجی باشد ، بطوری که بوقلمون را از خوردن آب و دان نسازد .
یکی از مهمترین توصیه هائی که باید به پرورش دهندگان بوقلمون بشود انتخاب غذای مناسب میباشد . برای پرورش بوقلمون دو برنامه غذایی اساسی باید در نظر گرفته شود . یکی غذای تمام آردی و دیگری غذای دانه ای که بدان یک مکمل پروتئینی افزوده شده باشد . نیازهای تغذیه ای بوقلمون بر حسب سن متغیر است . همچنانکه بر سن بوقلمون افزوده میشود نیازهای پروتئینی ، ویتامینی و مواد معدنی بدن این حیوان کاهش میابد و بر نیازهای آن به مواد انرژی زا افزوده میشود .
مواد غیر قابل حلی مانند سنگ ریزه ( خارا یا گرا نیت ) باید در سنین 8 تا 10 هفتگی به غذای بوقلمون افزوده شود . وقتی بوقلمون ها با غذاهای دانه ای و یا در چراگاه و گردشگاه تغذیه میکنند باید حتما به غذای آنها سنگ ریزه افزوده شود تا بتوانند از آن برای خرد کردن مواد دانه ای و فیبری غذا استفاده کنند .
توصیه ها و برنامه های متعددی برای تغذیه بوقلمون ارائه شده است . یکی از ساده ترین و عملی ترین توصیه ها بمنظور تهیه فرمول غذائی برای بوقلمون دانی با 28% پروتئین برای جوجه بوقلمون ها ( پیش دانه ) ، 21 % پروتئین برای بوقلمون های در حال رشد ( رشد دانه ) و 16 درصد پروتئین برای بوقلمون های بالغ میباشد .
در اغلب موارد، بخصوص در مناطقی که بیماری کوکسیدیوز ( اسهال خونی ) در طیور دیده شده باشد ، دان بوقلمون باید حتما حاوی یک ماده مقابله کننده با کوکسیدیوز باشد . همچنین وجود یک ماده پیشگیری کننده بیماری سیاه سر نیز در غذای بوقلمون ضروری است .
غذا و آب باید همیشه در دانخوری و آبخوری وجود داشته باشد . غذای غیر نرم یعنی با ذرات درشت ( pellet ) را ، میتوان پس از هفته چهارم زندگی برای جوجه بوقلمون در نظر گرفت .
غذای جوجه بوقلمون ها ( استار تر ) ، یعنی پیش دانه را میتوان از موسسات تولید کننده دان خرید و یا برابر فرمول های موجود خود تهیه نمود . همچنین میتوان کنستانتره خریداری و با موادی نظیر کنجاله سویا ، ذرت آسیاب شده و مشابه آنها مخلوط نمود و دان مناسبی ساخت .
غذای جوجه بوقلمون های در حال رشد ( رشد دانه ) را از سن هشت هفتگی تا عرضه به بازار باید در اختیار بوقلمون های جوان قرار داد . این جیره در حقیقت پلت های نرمی است که به دانه های خرد شده اضافه میشود . کنستانتره مخصوص را نیز میتوان با دانه های آسیاب شده یا آرد سویا ذرت آسیاب شده به نسبتی که کارخانه سازنده کنستانتره توصیه میکند مخلوط نمود و در اختیار بوقلمون قرار داد .
پروتئین موجود در آرد سویای پوست کنده برای بوقلمون های بالغ بسیار قابل هضم است ولی مواد هیدرو کربنه موجود در ان چندان قابل جذب نیست .
فیلم های آموزش پرورش بوقلمون از مبتدی تا پیشرفته,
دانلود فیلم پرورش بوقلمون,
خرید پستی فیلم آموزش پرورش بوقلمون از مبتدی تا پیشرفته,
برای هر m2 آشیانه یک دهم m2 پنجره منظور می شود. بعضی پرورش دهندگان محوطه پرورش را با پرچینی محصور می کنند و از آشیانه بعنوان سر پناه استفاده می کنند. همچنین می توان از سایبان ها نیز استفاده نمود، هنوز هم تعدادی از پرورش دهندگان از سایبان استفاده می کنند که اغلب به آشیانه یا سرپناه متصل اند. کف سایبان ها از نرده های تخته ای یا سیم ساخته می شود و با فاصله کمی از زمین مستقر می گردند تا مدفوع زیر آن و بر روی زمین بریزد که این امر تمیز کردن آن را آسان می کند.
البته توجه داشته باشید که بوقلمونهای نژاد درشت را در سایبان هائی با کف نرده ای و سیمی نباید نگهداری کرد زیرا دچار تاول و پینه و همچنین اختلالات کف و ساق پا می شوند که این عوارض در بوقلمونهای نژاد سبک بروز نمی کند.
در واحدهای بزرگ از روش پنجره بسته (windowless) استفاده می کنند که این گونه آشیانه ها باید کاملا عایق بندی شوند. باید در هر دقیقه حدود 0?3 متر مکعب هوا با فشار حدود 0?5 سانتی متر بر هر کیلو وزن بوقلمونهای بالغی که در معرض تهویه هستند وارد شود.
مساحت کف آشیانه
تا هشت هفتگی برای هر ده جوجه بوقلمون یک متر مربع کافی است. از 8 تا 12 هفتگی برای هر ده جوجه بوقلمون دو متر مربع و برای بوقلمونهای بین 12 تا هفتگی برای هر ده بوقلمون جوان 2?5 متر مربع باید در نظر گرفته شود.
برای بوقلمونهای جوان (نر و ماده) در حال رشد به ازا هر بوقلمون 0?4 متر مربع فضا در نظر می گیرند. البته اگر تمام گله بوقلمون نر باشد برای هر بوقلمون 0?5 متر مربع و چنانچه ماده باشد به ازا هر بوقلمون 0?3 متر مربع فضا لازم است. برای بوقلمون های سبک و آنها که در سیستم بسته پرورش داده می شوند مساحت آشیانه باید کمتر از ارقام فوق باشد.
دستگاه مادر مصنوعی
چند نوع دستگاه مادر مصنوعی وجود دارد. مادرهای گازی و الکتریکی که بهترین نوع جهت پرورش در گله های کوچک هستند. دستگاه های مادری که برای 250 جوجه مرغ کافی است برای 125 جوجه بوقلمون کفایت می کند.
باید 24 ساعت قبل از ورود جوجه ها دستگاه های مادر را به کار انداخت تا آشیانه گرمای لازم را کسب کند. اگر از دستگاه های مادر گرد استفاده شود درجه حرارت برای طیور سفید 40 درجه سانتی گراد و برای طیور زرد و قهوه ای 35 درجه سانتی گراد در نظر گرفته می شود. این درجه حرارت از داخل در فاصله 18 سانتی متر لبه خارجی دستگاه مادر و در 5 سانتی متری بستر یا در حد ارتفاع پشت جوجه بوقلمون در نظر گرفته شود. باید هر هفته حدود 2 تا 3 درجه حرارت را پائین آورد تا به میزان مناسب 20 درجه سانتی گراد برسد. اگر منطقه پرورش جوجه گرم باشد می توان در طول روز دستگاه ها را خاموش کرد. پس از هفته ششم هیچ گونه منبع حرارتی نه برای شب و به برای روز لازم نیست.
دریافت فیلم آموزش کامل پرورش بوقلمون,
خرید پستی فیلم آموزش پرورش بوقلمون,
مجموعه فیلم های آموزش پرورش بوقلمون,
نژادهای سفید
نژادهای سیاه
نژادهای رنگین
می توان تقسیم بندی کرد. در ادامه با نژادهایی که در دسته های مختلف هستند بیشتر آشنا می شویم.
نژادهای سفید : از این دسته می توان به نژاد انگلیسی سفید[4] :
بلتس ویل سفید(Beltsvill white) ، امپراطور سفید) ( Empire white و بالاخره رویال پالم ) ( Royal palm اشاره کرد.
نژاد بلتس ویل سفید در جنس ماده حدود kg 6 و جنس نر حدود kg 11 وزن دارد و تولید تخم سالیانه آنها قابل توجه است و وزنی حدود 85-75 گرم دارند و ظمناً از درصد نطفه داری و جوجه درآوری بالایی برخوردار هستند.
نـژاد سیـاه : در ایـن دستـه از نـژادها فـقـط یــک نــژاد مـی تـوان نـام بـرد. نور فلـک سیاه) Norfolk black) دارای رنگی سیاه متالیک بوده که گاهی به سبزی می زند.
برخی از آنها لکه های سفیدی در پرهای دم و پشت دارند. استاندارد وزن در بوقلمون نر بالغ حدود 33 پوند و ماده بالغ 18 پوند است. در این نژاد رنگ گوشت سفید و از کیفیت مناسبی برخوردار است.
نژادهای رنگین: نژاد برنزی که می توان نژاد برنز استاندارد ) ( Standard bronze ، برنز سینه پهن ) ( Broad breast bronze ، برنز کانادایی ) ( Canadaian bronze ، برنز کریمسون داون ) (Crimson dawn و
از نژادهای دیگر می توان به : نژاد بوربن قرمز) (Bourbon red
دانلود رایگان فیلم آموزش پرورش بوقلمون,
دانلود فیلم آموزش پرورش بوقلمون,
دانلود رایگان فیلم پرورش بوقلمون,
تهیه جوجه
بعلت اینکه ما در داخل کشور مزارع پرورش بوقلمون مادر را نداریم (گفته میشود یک فارم در حال تاسیس است که در صورت تاسیس بزودی اطلاعات آن را به حضورتان میرسانم)کلیه جوجه های صنعتی موجود در کشور از خارج از کشور بصورت وارداتی تهییه میشود لذا برای تحویل و خرید این جوجه ها افراد علاقمند ابتدا میبایست نسبت به تهییه جواز و پروانه بهداشتی اقدام نمایند که برای این امر میبایست به معاونت امور دام و طیور جهاد کشاورزی شهرستان مورد نظر خود رفته و اقدامات مقتضی را انجام دهند .بدیهیست که افراد بدون جواز و پروانه به هیچ وجه(تاکید میکنم به هیچ وجه؟) نمیتوانند جوجه صنعتی بوقلمون را تهییه نمایند. در این جا خدمت تمام دوستان عزیزی که از بنده تقاضای جوجه دارند، بعلت شرایط ذکر شده در بالا بدون جواز و پروانه از تهییه جوجه برای این عزیزان معذورم. در ذیل اسامی شرکتهایی که میتوانند به شما برای تهییه جوجه کمک نمایند عرض میکنم:
انتخاب زمین
نکته سوم بحث پرورش و هزینه های این پرنده میباشد در باب پرورش و نکات مدیریتی آن شما میتوانید به پستهای قبلی بنده مراجعه نمائید
اما هرینه ها:اگر فردی بخواهد از ابتدا شروع کند نکته اول هزینهایست که میبایست برای زمین شود . دقت کنید زمینی که انتخاب میکنید از وضعیت آب آن اطلاع کامل داشته باشیدیعنی میبایست یا چاه آب (داشتن سند الزامیست)، حق آبه در روز یا هفته یا داشتن چشمه و یا لوله کشی آب داشته باشد خلاصه وضعیت آب آن مشخص باشد.
بعد از مشخص نمودن وضعیت آب که یکی از مهمترین بحث هاست وضعیت برق منطقه است. سعی کنید زمینی را که انتخاب میکنید حتیالمقدور به دکلهای برق ویا کابل کشی نزدیک باشد زیرا هزینه هر تیر چراغ برق چیزی در حدود 200 هزار تومان است که گاها در صورت زیاد بودن مسافت هزینه آن از قیمت خود زمین بالاتر میزند.
نکته بعدی در بحث انتخاب زمین رعایت جدول فواصلی است که بخش طیور سازمان جهاد کشاورزی ارائه میکند. در پست های آینده به طور کامل آن را برای شما خواهم گذاشت.
جایگاه پرورش و هزینه های آن
بعد از بحث زمین به بحث جایگاه پرورش میپردازیم. یک جایگاه استانداردک سوله استاندارد مرغداریست با عرض 12 و طول 80 تا 100 متر و همانطور که در پستهای قبل گفتم در هر متر مربع میتوان نهایتا تا3 بوقلمون بالغ نگهداری نمود که در صورت اتوماتیک نمودن آبخوری و دانخوری و سیستم انتقال دان این سالن این عدد به 5 میرسد.
هزینه ها: هر سالن استاندارد مرغداری را میتوان از متری 350 تا 400 هزار تومان بنا نمود که این اختلاف قیمت به دستگاهها و تجهیزات به کار رفته در داخل سالن بستگی دارد که در این سالن ها (12x80) میتوان2880 تا4800 بوقلمون 5/5 الی 6 ماهه نگهداری نمود. پس با این تفاصیر هر سالن پرورش (12x80) حداقل 336 و حداکثر 384 میلیون تومان هزینه در بر خواهد داشت و این هزینه شامل فونداسیون ،سوله،هیترها،پدها،آبخوری،دانخوری و .... میباشد.(قیمتهای آبان سال91)
شما در فارمتان به یک سالن ساخت دان که در آن دان مصرفی در طول دوره پرورش را میسازید نیاز دارید که آن نیز هزینه ای بالغ بر متری 200 تا 250 هزار تومان و متراژی در حدود حداقل 200 متر را در برمیگیرد.به این هزینه سالن هزینه خانه های کارگری، دیوار کشی و صاف نمودن زمین را نیز اضافه نمائید. پس تا اینجای کار شما به حداقل400 تا حداکثر 480 میلیون برای نگهداری حداقل3 و حداکثر 6 هزار قطعه بوقلمون نیازمندید.
دانلود رایگان فیلم های پرورش بوقلمون,
دانلود رایگان فیلم آموزشی پرورش بوقلمون,
دانلود رایگان آموزش پرورش بوقلمون,
هزینه جوجه بوقلمون
اما قیمت جوجه متغیر است و از 7500 تا 8500 تومان متغیر است و بسته به نژاد و سویه آن دارد.شما میتوانید آنرا از شرکت واستریوش که در نکته دوم به آن اشاره شد تهییه نمائید (رجوع شود به پست ""نکته دوم:تهییه جوجه"").
هزینه پرورش بوقلمون
نکته بعدی هزینه پرورش این پرنده است که خوراک بیش از 80 درصد هزینههای جاری پرورش را شامل میشود.
ضریب تبدیل در جوجه های صنعتی بوقلمون در بهترین شرایط3 و در بدترین آن نیز 4 الی 5/4 کیلودان به ازای هر کیلوگرم گوشت میباشد. از طرفی وزن هر بوقلمون ماده در سن 18 هفتگی چیزی در حدود 9 الی 10 کیلوگرم و بوقلمون های نر وزنی در حدود 14 الی 15 کیلوگرم خواهند داشت.یعنی با این حساب برای تولید یک بوقلمون نر 18 هفته ای ما به حداقل54 و حداکثر 81 کیلوگرم دان با قیمت هرکیلو 1050 تومان که ازقراری میشود حداقل 56700و حداقل 85050تومان به ازای هر سر بوقلمون نیازمندیم که این رقم برای یک فارم3000 قطعه ای میشود حداقل170 و حداکثر255 میلیون تومان . شما برای نگهداری این تعداد بوقلمون نیاز به حداقل سه کارگر با حقوق ماهیانه حداقل 600هزار تومان دارید. به این هزینه ها ، هزینه های حق ویزیت دکتر دامپزشک ،مشاور فنی فارم ،هزینه های خرید دارو و واکسیناسیون،آب ،برق، گاز یا گازوئیل،تلفن،ایاب ذهاب و ... را نیز اضافه نمائید.( ویرایش شده در 23/08/1391)
طول دوره پرورش برای نرها نهایتا تا 20 هفتگی و برای ماده ها نهایتا تا18 هفتگی میباشد و نگهداری این پرنده را بعد از این هفته های ذکر شده اقتصادی نبوده و باعث بالا رفتن ضریب تبدیل غذایی آنها خواهد شد.
فروش بوقلمون ها
اگر وزن هر پرنده ماده را 10 و وزن هر پرنده نر را 15 کیلوگرم در سن 5 ماهگی در نظر بگیریم و درصد نر به ماده 50 به 50 باشد وزن میانگین ما میشود 12.5 کیلو و اگر هر کیلو بوقلمون زنده را 5000 بخرند در آمد ما از هر سر بوقلمون میشود62.5 هزار تومان که برای یک بوقلمون داری 3000 قطعه ای میشود 187.5 میلیون تومان. پس در آمد خام یک بوقلمون داری 3000 قطعه ای مبلغی بالغ بر 187.5 میلیون تومان میباشد.